Uit eten in rotterdam

Bijzonder uit eten in Rotterdam? Dan zit je bij Zino Urban Bistro twee keer goed. Want niet alleen vind je het restaurant in het meest authentieke stukje van Rotterdam, het Zwaanshals midden in het Oude Noorden. Daarnaast kookt chef-kok Martijn Korving ‘wat de chef schaft’. Een dagelijks wisselend menu dat je meeneemt in een rollercoaster van smaken. Als je weer landt, weet je één ding: wat een ervaring! Martijn kookt in twee varianten: vlees én vis of vlees noch vis, dus er valt wat te kiezen. En meestal heeft ‘ie ook nog wel een special achter de hand.

Zino Urban Bistro is één van de slechts drie officiële slow food koks van de stad. Wat dat inhoudt lees je hier. Sowieso kijkt de kok helemaal duurzaam en meestal biologisch.

Reserveer bij ons

Snel en makkelijk een tafel reserveren, dat kan via onderstaande knop.

Over wijn en spijs

Hoe de culinaire draadjes in het hoofd van Martijn aan elkaar zitten, daar zijn wetenschappers het niet over eens. Feit is dat er magistrale zaken gebeuren. Was hij componist geweest, dan had het gegaan om groot orkestwerk. Maar, om in de terminologie te blijven, de compositie was volledig in balans. Bij Zino krijg je veel smaken, van subtiel tot op je grondvesten schudden. Eén ding; saai is het op de borden van Martijn nooit. Wat altijd blijft: eerlijke en pure ingrediënten zijn de basis bij alles wat de chef kookt.

Wijn-spijs-combinaties, voor veel mensen is het abracadabra. Dankzij de samenwerking met twee fantastische wijnimporteurs, Vindépendant en Maurice de Coninck die perfect in de smiezen hebben hoe Martijn kookt, drink je bij Zino minstens zo lekker als je eet. Geen dure namen maar mooi uitgebalanceerde en betaalbare wijnen met karakter. Sommelier Nongbea mag dan wel jong zijn, ze heeft een neus die verzekerd mag worden en weet precies hoe de wijnen de spijzen versterken en andersom.

Slowfood Nederland

De Slow Food Chefs Alliantie is een groep koks die sterk geloven in het gedachtegoed van slow food. Wat houdt dat in? Ze voeren producten van de ‘Ark van de Smaak’ op hun kaart. Het gaat om kleinschalig geproduceerde, historische kwaliteitsproducten die lokaal gemaakt worden en die vaak direct bij de maker ingekocht worden. In Zuid-Holland voldoen slechts drie chefs aan de eisen, naast Martijn zijn dat Pepijn Schmeink van Dertien en Marnix Benschop van Biergarten en de Suicide Club. Meer daarover lees je op slowfood.nl.

social_twitter social_facebook social_instagram