Chefkok Martijn Korving en zijn kookstijl

Over wijn en spijs

Hoe de culinaire draadjes in het hoofd van Martijn aan elkaar zitten, daar zijn wetenschappers het niet over eens. Feit is dat er magistrale zaken gebeuren. Was hij componist geweest, dan had het gegaan om groot orkestwerk. Maar, om in de terminologie te blijven, de compositie was volledig in balans. Bij Zino krijg je veel smaken, van subtiel tot op je grondvesten schudden. Eén ding; saai is het op de borden van Martijn nooit. Wat altijd blijft: eerlijke en pure ingrediënten zijn de basis bij alles wat de chef kookt.

Wijn-spijs-combinaties, voor veel mensen is het abracadabra. Dankzij de samenwerking met twee fantastische wijnimporteurs, Vindépendant en Maurice de Coninck die perfect in de smiezen hebben hoe Martijn kookt, drink je bij Zino minstens zo lekker als je eet. Geen dure namen maar mooi uitgebalanceerde en betaalbare wijnen met karakter. Sommelier Nongbea mag dan wel jong zijn, ze heeft een neus die verzekerd mag worden en weet precies hoe de wijnen de spijzen versterken en andersom.

social_twitter social_facebook social_instagram