Jersey rundvlees

Stier hier!

Over Jersey stieren

Het Jersey koeienras is een kleine lichtbruine melkkoe, oorspronkelijk afkomstig van het Kanaaleiland Jersey. De Jersey koe is klein, elegant en rank en geeft speciale melk waarmee erg goed kaas te maken is. Maar ook het vlees van dit ras is bijzonder. Het vlees is gemarmerd en heeft een uitgesproken smaak. Daarnaast is het vlees van onze dieren bijzonder omdat ze zo veel mogelijk buiten lopen, en de dieren dus veel bewegen. Het vlees is hierdoor dieprood van kleur en heeft een geconcentreerde smaak. Het dieet van deze stieren is gericht op gezondheid van het dier en bestaat uit gras, hooi, Keltisch zeezout en in de winter een biologische kruidenmuesli. Hierdoor bevat het vlees naar verhouding veel meer Omega-3 vetzuren. Het vet in het vlees is niet wit, maar soms bijna geel: een teken dat onze dieren op hun gemak heel veel gras hebben gegeten.

En dat is niet alleen gezond, maar ook heel erg lekker.

Om melk te geven, krijgt een koe elk jaar een kalfje. Op biologische boerderijen worden evenveel mannetjes als vrouwtjes geboren.
De vrouwelijke kalveren blijven veelal op het eigen bedrijf om later zelf ook weer een kalf te krijgen en te worden gemolken.

De stierkalveren hebben geen functie op de bedrijven, de volwassen koeien worden weliswaar gedekt door de stier maar dat is helaas slechts voor een enkeling weggelegd. Normaliter worden deze stierkalveren afgemest voor het vlees. Maar… Jersey stierkalveren zijn zo klein van stuk, dat de reguliere kalverhandel geen interesse heeft in stiertjes van dit ras. Daarom worden de Jersey stiertjes afgemaakt en weggegooid. De boeren vinden dit onaanvaardbaar maar hebben geen goed alternatief, omdat bijna niemand de stierkalveren wil hebben …
behalve boerderij Eyckenstein uit Maartensdijk.

Bestel hier je vleespakket

Het vlees van de Jersey stieren ook thuis op tafel ? Dat kan.

Het verse vlees is te bestellen in pakketten van
2,5, 5 of 10 kilo.
De pakketten worden handig geportioneerd en vacuüm verpakt afgeleverd.
Makkelijk om thuis in te vriezen en per portie te bereiden.

Wat zit er in de pakketten ?
Een mooi samengesteld pakket van braadworst tot entrecote.

Kennismakingsactie:
Bij de eerste bestelling krijgt u een heerlijke seizoenswijn van ons cadeau!

Bestellen:
Pakketten die u voor dinsdag 16:00 uur besteld, kunt u op zaterdag afhalen bij Zino. Bestellen kan via onderstaand formulier of bel ons op 010-4660303

Bestelformulier


Pakketten worden vacuum verpakt en handig geportioneerd.


Sending

Stier Guus

Wordt ook adoptieouder en kom op 16 juni naar de open dag van de boerderij

Omdat wij een voorstander zijn van een eerlijk leven voor alle dieren, hebben wij een van de Jersey stiertjes geadopteerd. Ons stier gaat door het leven met de naam Guus. Guus is inmiddels een jaar oud en doet het goed in de wei. Deze Jersey stieren zijn na twee jaar op mooi gewicht en formaat om geconsumeerd te worden.

Het leuke is, dat jij ook adoptieouder kan worden! Hiervoor hoef je hem niet uit te laten, ook niet te voederen, dat doen wij wel voor je. Wanneer je adoptieouder wordt betaal je eenmalig 100 euro voor vijf kilo vlees. Je krijgt dan een samengesteld vleespakket, van entrecote tot braadworst. Om dit te vieren organiseren we samen met boerderij Eykenstein een borrel in het weiland. Knuffelen met Guus onder het genot van een hapje en een drankje. Deze borrel vindt plaats op zaterdag 16 juni en begint om 15:00 uur. Ook is er vanaf 12:00 uur een streekproductenmarkt op de boerderij. Genoeg reden dus om aan Guus een bezoekje te brengen. Voor meer informatie en aanmelden als adoptieouder kan je bellen naar 010-4660303.

social_facebook social_instagram